dinsdag 18 september 2007

DE ROUTE en uitleg van het project

de route zal zo snel mogelijk worden toegevoegd.

Ok dan het heeft even geduurd maar hier in ieder geval de uitleg over wat LET IT RAIN inhoud,

Het begon allemaal op een regenachtige zomerdag in Amsterdam.
Me creatieve broertje IVES.one een parraplu vond in de tram en dacht HE daar kan ik mooi met me marker een KOOL nieuw design op maken,mteen aan de slag dus die ouwe neluhs, toen het af was dacht hij van HE dat is wel een leuk voor een show!!.
Na een aantal emails aan wat bevriende kunstenaars, die allemaal super enthousiast reageerde onstond het idee voor een outdoor umbrellART show.

Er zijn op dit momemt meer dan 40 artiesten/kunstenaars die zelf een parraplu hebben gedesigned/gefunked.
Met deze parraplu's gaan we zaterdag 6 oktober door Amsterdam lopen we starten op nieuwmarkt om 14.00 uur en zullen van daar door de stad naar westerpark lopen. met deze optocht gaan we aandacht vragen van de mensen op straat voor de KUNST die we weer terug brengen naar de straat, daar waar het eigenlijk ook hoort.

Wij van XSTREETS collective vinden dat kunst benaderbaar en zichtbaar moet zijn voor iedereen, dit betekent dus dat als je op straat loopt je geconfrenteerd hoort te worden met kunst, wat je dan hopelijk aan het denken zet.

Wij vinden ook dat het winstbejag van de maatschapij tegenwoordig zijn doel voorbij streeft.
Daarom hebben wij gekozen voor een vorm waarbij kunstenaars de baas zijn over hun eigen werk en dus zelf hun prijs bepalen, ook vragen wij een vriendelijke bijdrage en doen dus niet aan winstpercentages.
Ook zijn wij van meneing dat de overheid het steeds moeilijker maakt om met mooie en nuttige projecten de stad te veroveren, steeds slingeren ze je in de rompslomp van de bureaucratie wij zijn van mening dat een goed initiatief altijd moet kunnen ook zonder vergunnningen.

het feit is dus dat we streetArt weer terug willen zien op straat, daar waar we begonnen zijn en sommige van ons nog steeds rond sluimeren .

wij financieren deze editie dus uit eigen zak en zonder sponsers.

Ben je DOWN met ons support ons dan op welke manier jij kan/wil ik zeg alvast bedankt.


wij zullen de route zo snel mogelijk bekend maken, maar zo als we al vermeld hebben is er geen vergunning dus we wachten nog een paar dagen met het plaatse
alvast bedankt voor T wachten en jullie geduld.

tot zaterdag 6 oktober


xstreets.

P.S. wil je ook meedoen stuur ons een mailtje.